Begeleid studeren september-december 2019

Tijdens het schooljaar 2019-2020 starten we bij Solutio met studeergroepjes. Dit doen we in de vorm van permanenties tijdens de welke de leerlingen, 2 maal per week gedurende anderhalf uur begeleid kunnen komen studeren bij Solutio. We bieden dit aan om op een constructieve en democratische manier zoveel mogelijk leerlingen te kunnen ondersteunen bij en inplannen van hun schoolwerk. De inhoudelijke focus zal liggen bij Wiskunde, Wetenschappen en Frans. 

De permanenties zullen, mits voldoende inschrijvingen, doorgaan op volgende momenten in GC Felix Sohie:​

 • Woensdagen:
  • 14:00-15:30: eerste graad secundair onderwijs, 12-14 jaar
  • 16:00-17:30: tweede graad secundair onderwijs, 14-16 jaar
 • Zaterdagen:
  • 9:00-10:30: eerste graad secundair onderwijs, 12-14 jaar
  • 11:00-12:30: tweede graad secundair onderwijs, 14-16 jaar
  • 13:00-15:00: derde graad secundair onderwijs, 16-18 jaar (slechts 1x per week, focus op wiskunde en wetenschappen).
Tijdens deze permanenties studeren de leerlingen dan in een lokaal in het Felix Sohie centrum in Hoeilaart, waar ze rustig zitten en waar er nauwelijks tot geen afleiding is. De sessies worden begeleid door een ervaren coach, die voortdurend rondgaat om te zien of iedereen goed aan het werk is en te helpen daar waar nodig. Daarnaast begeleidt zij de studenten ook in het opmaken van planningen en het vinden van motivatie.

Om kwaliteit te garanderen zullen we maximaal 6 leerlingen toelaten per groepje. Leerlingen die zich aanmelden engageren zich voor het volledige eerste trimester, gedurende 10 weken van september tot december. Tijdens de vakanties en examenperiode worden deze permanenties niet georganiseerd, op die momenten zullen wel andere initiatieven aangeboden worden.

Leerlingen die zich inschrijven worden wekelijks verwacht op woensdag en op zaterdag, indien leerlingen 3 keer afwezig zijn zonder geldige reden, zullen ze worden uitgeschreven en zal de plaats naar een andere leerling gaan. We zullen hier streng op toezien, aangezien structuur en regelmaat belangrijk zijn in de opbouw van een goede studiehouding. Voor de leerlingen van de 3e graad worden de permanenties enkel op zaterdagnamiddag georganiseerd.

De prijs van deze sessies is:

 • €250 voor 10 weken, dus 20 lessen voor de leerlingen van de 1e en de 2e graad.
 • €150 voor 10 weken, dus 10 lessen voor de leerlingen van de 3e graad. 

De lessen starten op woensdag 18/9 en lopen tot en met zaterdag 30/11 (met uitzondering van 30/10 en 2/11 die tijdens de herfstvakantie vallen).
Inschrijven voor deze sessies kan via onderstaand formulier. De plaatsen zijn beperkt, wees er dus snel bij.

Inschrijvingsformulier permanenties

Loading
Volg ons op Facebook