Onze visie: Mens sana in corpore sano

Solutio heeft het wiel niet uitgevonden. Wij halen inspiratie uit het gezegde:“Een gezonde geest in een gezond lichaam”. We richten ons enerzijds op studiebegeleiding en bieden anderzijds ook sportactiviteiten aan. Dat is geen toeval. We geloven dat heel veel kwaliteiten die je in sport traint even belangrijk zijn als met resultaat te studeren. Door te trainen in sport en beweging worden die kwaliteiten een tweede natuur op studiegebied.

Bij Solutio worden studecoachen niet enkel uitgekozen voor hun uitmuntende vakkennis, maar ook voor wie ze als mens zijn. Toeval of niet, bij elke studiecoach heeft sport en beweging invloed gehad om te worden wie ze zijn. Onze studiecoachen zijn stuk voor stuk mensen met een gezonde geest in een gezond lichaam. (Maar dat wil niet zeggen dat ze allemaal atletisch gebouwd zijn of prachtige voetbalkuiten hebben!). Bij Solutio gaat om de waarden van sport, beweging en andere hobby’s, die deel zijn gaan uitmaken van de persoon.

Er is nog nooit iemand geslaagd voor zijn studies door te stoppen met ademen of bewegen! Onze hersenen liggen misschien wel in ons hoofd, maar onze zenuwbanen liggen in ons hele lichaam. De zenuwen sturen prikkels naar onze spieren, zodat we ons kunnen bewegen. Onze hersenen zijn na drie minuten zonder zuurstof dood. Heel ons lichaam en geest zijn een kwestie van samenspel.
Motivatie, doelgerichtheid, inschattingsvermogen, durf,  techniek, uithoudingsvermogen, inzicht... Wie beweert dat deze kwaliteiten op vlak van sport overbodig zijn? Ligt dit anders bij studeren?

Bij sport is de coach belangrijk, maar het is en blijft wel de sportman/vrouw zelf die resultaat moet behalen. De coach kan je aanmoedigen, je talenten inzetten, je laten oefenen,...maar je zal het uiteindelijk zelf moeten toepassen. Aan theoretische sporters heeft niemand iets. Zo is het ook met studeren. Het volstaat niet om louter in je hoofd te weten wat er moet gedaan worden. Je moet het ook doen.
Als je morgen een marathon wil gaan lopen is het belangrijk je uithoudingsvermogen te oefenen. Dat doe je door een oefenschema op te stellen waarin je datgene wat nu makkelijk gaat geleidelijk moeilijker te maken. Onze studiecoachen helpen je te weten waar je nu staat en stellen een oefenschema op dat aansluit bij de vaardigheden die nodig zijn om jouw doel te bereiken.

Een wielrenner die halverwege de koers van de baan gereden wordt geeft de koers niet onmidellijk op. Hij of zij zal nagaan of de fiets nog O.K. is, of de schrammen oppervlakkig zijn of niet... De wielrenner zal inschatten welke kansen er zijn en terug op zijn fiets springen. Misschien komt hij niet als overwinnaar uit de koers, maar wel bij de eerste 10 over de eindmeet! Bij studeren is het ook zo. Je kan ergens heel goed in zijn en toch gehinderd zijn door een stom voorval om het beste van jezelf te geven. Dat is geen reden om alles dan maar op te geven. Met onze studiecoachen leer je inschatten waar jouw hindernis zich precies situeert en hoe je weer kan opstaan en verder gaan.

Als je van een zwarte skipiste naar beneden wilt gaan, kan je de beste skiër zijn, met een geweldige techniek, maar zonder dat beetje durf, zal je ook na tientallen keren niet de beslissende beweging maken om je af te zetten en op je latten naar beneden te glijden. Om te studeren is dat niet anders. De leerstof kan je soms verlammen, ook al heb je al heel wat van de leerstof verwerkt. Met een flinke dosis durf zet je je over je schrik en vertrouw je op wat je allemaal kan. Onze coachen richten zich altijd op jouw kwaliteiten, op wat je allemaal (al) kan om jou een zetje in de rug te geven.

Om een tennismatch te winnen heb je een goede techniek nodig en uithouding. Je moet ook kunnen inschatten wanneer je tegenstrever een bal moeilijk zal kunnen terugslaan door te focussen op het hele veld en niet enkel op de tennisbal. Ook bij studeren is het belangrijk om het hele terrein te overzien en niet enkel dat ene element waar je mee worstelt. Krijg je een definitie er niet in? Via oefeningen wordt de
definitie glashelder en heb je geen moeite meer die te onthouden.

Wie deelneemt aan een zwemwedstrijd en 200 m moet crawlen heeft er alle belang de techniek van de crawl onder de knie te hebben, zodat armen, benen en hoofd je in één soepele gecoödineerde beweging door het water stuwen. Om een denderende verhandeling te schrijven moet je de grammatica onder de knie hebben, over een brede woordenschat beschikken en weten hoe je boeiend schrijft. Pas door de
combinatie van al die dingen leer je de techniek van de verhandeling creatief verfijnen. Onze studiecoachen delen mensen niet op in vakjes, ze kijken naar de hele student en helpen je om vaardigheden van verschillende vakken te verbinden.

Locatie waar de bijlessen doorgaan

De bijlessen en coaching gegeven door de coaches van Solutio gaan door in onze burelen, Edmond Vandervaerenstraat 45, 1560 Hoeilaart.

 

 

 

 

INFORMATIE

SOLUTIO

Villers Jean-François   &   Kunnen Jan
0468/31.09.11                   0497/85.29.38

info@solutio-vlaanderen.be
www.solutio-vlaanderen.be

 

RSZ-nummer: 262-192-2769-88

 

Volg ons op Facebook